BRL 9101 De Nederlandse Verkeerstechniek

0545-842880

Wij zijn bereikbaar

Hoeflingweg 5

In Lochem Achterhoek

De Nederlandse verkeerstechniek

Ons kenniscentrum BRL 9101 voor verkeersmaatregelen zal uitgebreid de mogelijkheid bieden voor opleidingen advies en kennis over tijdelijke verkeersmaatregelen.

01.

Werken op de vluchtstrook gevaarlijk? De verkeerstechniek neemt maatregelen en stelt Rijkswaterstaat voor de keus..

02.

Ben je opzoek naar opleidingen in de BRL 9101 certificeringen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

03.

Tal van bedrijven deden mee en lieten zich van hun mooiste kant zien. Maarliefst 3 dagen een succes. Wij liepen rond en….. 

03.

Zo hebben wij maquettes ontworpen voor figuurmaatregelen in miniatuur. Dit hebben we zelf gemaakt kijk maar.

Geleidebakens

Voordelen van Reflecterende Geleidebakens en Vergeleken met Verkeerskegels

Reflecterende geleidebakens spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid van weggebruikers tijdens wegwerkzaamheden, vooral in omgevingen met verminderd zicht zoals ’s nachts of bij slechte weersomstandigheden. Door het gebruik van reflecterende materialen kunnen geleidebakens het licht van voertuigen reflecteren, waardoor ze van veraf zichtbaar zijn en een duidelijke route aangeven voor bestuurders. Dit vermindert het risico op ongelukken en zorgt voor een soepele verkeersstroom, waardoor zowel weggebruikers als werknemers in de GWW-sector veilig kunnen opereren. Een voorbeeld van het effect van reflecterende geleidebakens is te zien bij nachtelijke wegwerkzaamheden waar de bakens oplichten en de weggebruikers veilig begeleiden.

In vergelijking met traditionele verkeerskegels bieden geleidebakens aanzienlijke voordelen vanwege hun duurzaamheid, stabiliteit en nachtzichtbaarheid. Terwijl verkeerskegels geschikt zijn voor kortstondig gebruik en situaties waar flexibiliteit vereist is, zijn geleidebakens ideaal voor langdurige toepassingen waar constante verkeersgeleiding essentieel is, zoals op snelwegen of bij grote infrastructuurprojecten [4]. De combinatie van het rood-witte contrast op geleidebakens draagt bij aan een betere zichtbaarheid en signaalfunctie, wat cruciaal is voor het veilig begeleiden van weggebruikers langs werkzones of gevaarlijke bochten. Het kiezen tussen verkeerskegels en geleidebakens hangt af van de specifieke behoeften van het project, waarbij de veiligheid en instructies van verkeersautoriteiten altijd leidend moeten zijn om een optimale verkeerssturing te garanderen. Een voorbeeld van de keuze tussen verkeerskegels en geleidebakens is te zien bij een wegwerkzaamhedenproject waarbij geleidebakens worden ingezet vanwege hun duurzaamheid en nachtzichtbaarheid.

Geleidebakens? Wij vertellen het je.

Geleidebakens verkiezen wij boven verkeerskegels,

Wat zijn Geleidebakens precies?

Geleidebakens zijn onmisbare hulpmiddelen die worden ingezet om verkeersstromen te sturen en de veiligheid te waarborgen bij verschillende wegwerkzaamheden. Deze bakens dienen als visuele gidsen voor weggebruikers en zijn cruciaal voor het creëren van een georganiseerde en veilige verkeersomgeving. Een voorbeeld van het gebruik van geleidebakens is te zien bij de afzetting van een bouwzone waarbij de bakens duidelijk aangeven welke rijstroken bestuurders moeten volgen. De specificaties van geleidebakens, zoals de voorgeschreven hoogte van 1,25 meter en maximale voetplaat van 0,5 meter, dragen bij aan de effectiviteit en stabiliteit ervan. Deze afmetingen zorgen ervoor dat de bakens goed zichtbaar en stevig zijn, zelfs onder verschillende weersomstandigheden of bij passerend verkeer.

Naast hun stabiliteit staan geleidebakens bekend om hun duurzaamheid en efficiëntie, waardoor ze geschikt zijn voor zowel langdurige als tijdelijke toepassingen. Deze veelzijdigheid maakt geleidebakens ideaal voor diverse projecten, van grote infrastructuurwerken tot kleine wegafzettingen. Een voorbeeld van de duurzaamheid van geleidebakens is te zien bij herhaaldelijk gebruik in verschillende omgevingen, waarbij ze hun functionaliteit behouden en een consistente verkeersgeleiding bieden. Het efficiënte ontwerp van geleidebakens maakt ze waardevolle hulpmiddelen voor aannemers en wegbeheerders die streven naar een veilige en gestroomlijnde verkeersdoorstroming.

Specificaties en Toepassingen van Geleidebakens

Geleidebakens worden niet alleen gebruikt voor rechte weggedeelten, maar spelen vooral een essentiële rol bij bochtstralen waar nauwkeurige verkeerssturing vereist is. Een voorbeeld hiervan is te zien bij bochten op snelwegen waar de geleidebakens dichter op elkaar worden geplaatst om bestuurders aan te moedigen langzamer te rijden en de bocht veilig te nemen. Deze positionering van de bakens draagt bij aan een betere verkeersveiligheid en voorkomt scherpe manoeuvres die tot ongelukken kunnen leiden. Daarnaast is de statische inzet van geleidebakens bij werkzaamheden die langer dan één dag duren van cruciaal belang voor een veilige werkomgeving. Dit betekent dat geleidebakens gedurende langere periodes moeten worden gebruikt om weggebruikers te informeren en te beschermen tegen potentieel gevaarlijke situaties.

Het gebruik van geleidebakens strekt zich uit van snelwegen tot trottoirs in stadscentra, waardoor ze een breed scala aan toepassingen hebben bij diverse wegwerkzaamheden. Deze veelzijdigheid maakt geleidebakens onmisbaar voor aannemers en wegbeheerders die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en organisatie van verkeersstromen. Een voorbeeld van de veelzijdigheid van geleidebakens is te zien bij grootschalige evenementen waar tijdelijke afzettingen nodig zijn om de verkeersstroom te regelen. Door geleidebakens op strategische locaties te plaatsen, kunnen weggebruikers veilig worden omgeleid en kan de algehele verkeersveiligheid worden verbeterd.

Rick Mulders

Alg, Directeur Nederlandse verkeerstechniek

Geleidebakens

We verzwaren geleidebakens met ballastzakken. Natuurlijk om de geleidebaken extra zwaar te maken tegen storm of harde wind.

Onze BRL 9101 opleidingen

Check onze BRL 9101 opleidingen

Ben je gepassioneerd over verkeerskunde en wil je jezelf goed voorbereiden op een carrière in dit vakgebied? Dan hebben wij de perfecte opleiding voor jou! Onze opleiding BRL 9101 verkeersmaatregelen is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk.

Wat maakt onze opleiding zo bijzonder? Allereerst hebben we docenten die barsten van passie en expertise. Zij zorgen ervoor dat de lesstof tot leven komt en dat jij gemotiveerd blijft om alles te leren over verkeersmaatregelen.

Daarnaast beloven we je één ding: je zult tijdens onze lessen niet in slaap vallen! Onze interactieve aanpak zorgt ervoor dat je constant betrokken bent bij de lesstof. Geen saaie monologen, maar boeiende discussies en praktijkvoorbeelden die jouw interesse prikkelen.

Dus waar wacht je nog op? Ga de uitdaging aan en kies voor onze BRL 9101 verkeersmaatregelen opleiding. Wij garanderen een leuke en inspirerende leerervaring waarbij jij optimaal wordt voorbereid op een succesvolle carrière in het verkeerskundige vakgebied!

BRL 9101 kenniscentrum
BRL 9101 specialist Leidinggevend 100%

Ben jij totaal leidinggevende over tijdelijke verkeersmaatregelen, dan past deze opleiding bij jou.

Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen
BRL 9101 vakman Leidinggevend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (meewerkend voorman)

Opleiding BRL 9101 vakman
BRL 9101 medewerker uitvoerend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (ondersteunend aan vakman)

BRL 9101
Veilig werken langs de weg 100%

Veilig werken? Natuurlijk wij trainen uw personeel in veilig werken en tijdelijke verkeersmaatregelen met code 95

Opleiding verkeersregelaar
Opleiding verkeersregelaar 100%

Wilt u graag verkeersregelaar worden? Dat vinden wij fantastisch, maar voor u verkeersregelaar bent….

BRL 9101 verkeersregelaar
BRL 9101 verkeersregelaar 100%

Voor de BRL 9101 certificering kunt u verkeersregelaars laten opleiden voor uw bedrijfscertificering BRL 9101

Ons Team bij NeVeTe

Dit zijn wij

Trots op ons kennisteam NeVeTe.

Alg. Directeur

Verkeerskundige

Financieel directeur

Planningen boekingen

Docent vkr

Docent BRl 9101

Docent communicatie

Docent VKR