BRL 9101 De Nederlandse Verkeerstechniek

0545-842880

Wij zijn bereikbaar

Hoeflingweg 5

In Lochem Achterhoek

De Nederlandse verkeerstechniek

Ons kenniscentrum BRL 9101 voor verkeersmaatregelen zal uitgebreid de mogelijkheid bieden voor opleidingen advies en kennis over tijdelijke verkeersmaatregelen.

01.

Werken op de vluchtstrook gevaarlijk? De verkeerstechniek neemt maatregelen en stelt Rijkswaterstaat voor de keus..

02.

Ben je opzoek naar opleidingen in de BRL 9101 certificeringen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

03.

Tal van bedrijven deden mee en lieten zich van hun mooiste kant zien. Maarliefst 3 dagen een succes. Wij liepen rond en….. 

03.

Zo hebben wij maquettes ontworpen voor figuurmaatregelen in miniatuur. Dit hebben we zelf gemaakt kijk maar.

Inzet verkeersregelaars

Verkeersregelaars inhuren? Waar moet ik op letten?

Verkeersregelaars spelen een essentiële rol in het handhaven van verkeersveiligheid en het reguleren van verkeersstromen, vooral tijdens wegwerkzaamheden, evenementen of bij incidenten. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen:

1. **Rol en verantwoordelijkheden**: Verkeersregelaars zijn belast met het veilig leiden van het verkeer rond werkzones, ongevalsscènes of speciale evenementen. Hun hoofddoel is om de veiligheid van zowel weggebruikers als wegwerkers te waarborgen door het verkeer op een georganiseerde en veilige manier te beheren.

2. **Opleiding en certificering**: Professionele verkeersregelaars moeten een specifieke opleiding volgen en een certificering behalen om hun rol effectief te kunnen vervullen. Deze training omvat onder meer kennis van verkeersregels en -signalen, communicatietechnieken, conflictbeheersing en EHBO.

3. **Uitrusting**: Verkeersregelaars dragen vaak opvallende kleding en kunnen gebruikmaken van verschillende hulpmiddelen zoals verkeerskegels, flitslichten en stopborden om hun aanwijzingen duidelijk te maken aan weggebruikers.

4. **Communicatie**: Effectieve communicatievaardigheden zijn van vitaal belang voor verkeersregelaars. Ze moeten in staat zijn om helder en beknopt te communiceren met weggebruikers, collega’s en hulpdiensten, vooral in stressvolle situaties.

5. **Veiligheid**: De veiligheid van verkeersregelaars staat altijd voorop. Ze moeten zich bewust zijn van potentiële gevaren op de weg en beschikken over de nodige procedures om zichzelf te beschermen, zoals het dragen van reflecterende kleding en het opstellen van veilige werkzones.

6. **Samenwerking**: Verkeersregelaars werken vaak samen met andere hulpdiensten, wegwerkers en organisatoren van evenementen om een soepele verkeersafwikkeling te garanderen. Een goede samenwerking en coördinatie zijn cruciaal voor het succes van hun operaties.

Kortom, verkeersregelaars vervullen een belangrijke rol bij het handhaven van veiligheid op de weg en het zorgen voor een vlotte verkeersafwikkeling tijdens verschillende situaties. Hun training, uitrusting en communicatievaardigheden zijn van onschatbare waarde voor het creëren van een veilige en ordelijke verkeersomgeving.

Verkeersregelaars bij werk in uitvoering?

Ontvang deze richtlijnen als jouw sleutel tot weloverwogen beslissingen bij verkeersmaatregelen met verkeersregelaars. We kijken niet alleen naar de verkeersdoorstroming en de veiligheid van de weggebruikers, maar ook naar de veiligheid en arbeidsomstandigheden van de wegwerkers en de verkeersregelaars.

Aangezien verkeersregelaars buiten de wegafzetting opereren, zijn de aanrijdrisico’s voor hen groter dan voor de wegwerkers. Daarom is het essentieel dat wegbeheerders, opdrachtgevers en opdrachtnemers gezamenlijk de risico’s zorgvuldig afwegen voordat ze besluiten tot de inzet van verkeersregelaars bij wegwerkzaamheden.

Ons uitgangspunt blijft dat we bij wegwerkzaamheden eerst oplossingen zoeken zonder de inzet van verkeersregelaars. Pas nadat alle alternatieven zijn overwogen en deze niet voldoen aan de vereisten van risicobeheersing en/of verkeersafwikkeling, overwegen we de inzet van verkeersregelaars. Belangrijk is dat deze inzet nooit mag leiden tot hogere, onaanvaardbare risico’s voor de aanwezige wegwerkers.

Bij geplande wegwerkzaamheden hanteren we de volgende algemene uitgangspunten voor de inzet van verkeersregelaars:

– Verkeersregelaars worden alleen ingezet als aanvulling op een wegafzetting of tijdelijke verkeersmaatregel.
– De inzet van verkeersregelaars moet aantoonbaar bijdragen aan de veiligheid van weggebruikers, wegwerkers (inclusief verkeersregelaars), verkeersafwikkeling, of de bereikbaarheid van bestemmingen.
– Economische motieven vormen geen basis voor de inzet van verkeersregelaars.
– De inzet van verkeersregelaars is in principe mogelijk op alle wegtypen, behalve op nationale stroomwegen (autosnelwegen), waarvoor Rijkswaterstaat aanvullende richtlijnen heeft opgesteld.

Bij werk in uitvoering is de inzet van professionele verkeersregelaars van cruciaal belang. Vaak worden de verkeersmaatregelen bij evenementen afgeleid van de standaardmaatregelen die bij wegwerkzaamheden worden toegepast. Daarom kan de informatie in dit hoofdstuk ook nuttig zijn bij het overwegen van professionele verkeersregelaars voor verkeersmaatregelen tijdens evenementen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze richtlijnen niet van toepassing zijn op niet-beroepsmatige verkeersregelaars bij evenementen, zoals evenementenverkeersregelaars.

Evenmin zijn deze richtlijnen van toepassing op verkeersregeling bij incidenten en calamiteiten. Voor dergelijke situaties hebben veel wegbeheerders aparte afspraken of richtlijnen opgesteld.

Op autosnelwegen heeft Rijkswaterstaat eigen beleidsregels opgesteld voor de verkeersregeling. Alleen de politie en door Rijkswaterstaat aangewezen weginspecteurs mogen op autosnelwegen het verkeer regelen.

Wilt u advies over het inhuren van verkeersregelaars? Wij vertellen u graag welke bedrijven voldoen aan de normen. 0545-842880

Rick Mulders

Alg, Directeur Nederlandse verkeerstechniek

Verkeersregelaars zijn een aanvulling op de tijdelijke verkeersmaatregel!

Verkeersregelaars zijn mensen en geen post bewakers!

Onze BRL 9101 opleidingen

Check onze BRL 9101 opleidingen

Ben je gepassioneerd over verkeerskunde en wil je jezelf goed voorbereiden op een carrière in dit vakgebied? Dan hebben wij de perfecte opleiding voor jou! Onze opleiding BRL 9101 verkeersmaatregelen is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk.

Wat maakt onze opleiding zo bijzonder? Allereerst hebben we docenten die barsten van passie en expertise. Zij zorgen ervoor dat de lesstof tot leven komt en dat jij gemotiveerd blijft om alles te leren over verkeersmaatregelen.

Daarnaast beloven we je één ding: je zult tijdens onze lessen niet in slaap vallen! Onze interactieve aanpak zorgt ervoor dat je constant betrokken bent bij de lesstof. Geen saaie monologen, maar boeiende discussies en praktijkvoorbeelden die jouw interesse prikkelen.

Dus waar wacht je nog op? Ga de uitdaging aan en kies voor onze BRL 9101 verkeersmaatregelen opleiding. Wij garanderen een leuke en inspirerende leerervaring waarbij jij optimaal wordt voorbereid op een succesvolle carrière in het verkeerskundige vakgebied!

BRL 9101 kenniscentrum
BRL 9101 specialist Leidinggevend 100%

Ben jij totaal leidinggevende over tijdelijke verkeersmaatregelen, dan past deze opleiding bij jou.

Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen
BRL 9101 vakman Leidinggevend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (meewerkend voorman)

Opleiding BRL 9101 vakman
BRL 9101 medewerker uitvoerend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (ondersteunend aan vakman)

BRL 9101
Veilig werken langs de weg 100%

Veilig werken? Natuurlijk wij trainen uw personeel in veilig werken en tijdelijke verkeersmaatregelen met code 95

Opleiding verkeersregelaar
Opleiding verkeersregelaar 100%

Wilt u graag verkeersregelaar worden? Dat vinden wij fantastisch, maar voor u verkeersregelaar bent….

BRL 9101 verkeersregelaar
BRL 9101 verkeersregelaar 100%

Voor de BRL 9101 certificering kunt u verkeersregelaars laten opleiden voor uw bedrijfscertificering BRL 9101

Ons Team bij NeVeTe

Dit zijn wij

Trots op ons kennisteam NeVeTe.

Alg. Directeur

Verkeerskundige

Financieel directeur

Planningen boekingen

Docent communicatie

Docent VKR