BRL 9101 De Nederlandse Verkeerstechniek

0545-842880

Wij zijn bereikbaar

Hoeflingweg 5

In Lochem Achterhoek

De Nederlandse verkeerstechniek

Ons kenniscentrum BRL 9101 voor verkeersmaatregelen zal uitgebreid de mogelijkheid bieden voor opleidingen advies en kennis over tijdelijke verkeersmaatregelen.

01.

Werken op de vluchtstrook gevaarlijk? De verkeerstechniek neemt maatregelen en stelt Rijkswaterstaat voor de keus..

02.

Ben je opzoek naar opleidingen in de BRL 9101 certificeringen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

03.

Tal van bedrijven deden mee en lieten zich van hun mooiste kant zien. Maarliefst 3 dagen een succes. Wij liepen rond en….. 

03.

Zo hebben wij maquettes ontworpen voor figuurmaatregelen in miniatuur. Dit hebben we zelf gemaakt kijk maar.

Waarschuwingshek verzwaren

Wanneer zet ik wat in?

actiewagens en verzwaarde actiewagens van onschatbare waarde voor het efficiënt regelen van het verkeer rondom de werkzone. Actiewagens fungeren als mobiele verkeersborden die weggebruikers informeren en waarschuwen voor veranderingen in de verkeerssituatie, terwijl verzwaarde actiewagens extra stabiliteit bieden bij winderige omstandigheden of hoge snelheden. Een praktijkvoorbeeld van het gebruik van actiematerialen is wanneer er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden op een tweebaansweg; deze materialen helpen om het verkeer soepel te leiden en de veiligheid van zowel wegwerkers als weggebruikers te waarborgen door duidelijke richtlijnen te bieden en potentiële risico’s te minimaliseren.

Het correct plaatsen van waarschuwingshekken en actiematerialen, zoals actiewagens, is van essentieel belang voor het waarborgen van een veilige werkzone en het minimaliseren van risico’s voor wegwerkers en weggebruikers. Door deze materialen op strategische locaties te positioneren en duidelijk te markeren, worden weggebruikers tijdig geïnformeerd over mogelijke gevaren en veranderingen in de verkeerssituatie, wat bijdraagt aan een geordende en veilige doorstroming van het verkeer.

De nulpuntinrichting, Wat is dit nu eigenlijk.

We kennen 3 Nulpuntinrichtingen bij werk in uitvoering.

“De ‘nulpuntinrichting’ markeert niet alleen het begin van het werkvak, maar ook het startpunt van een veilige werkomgeving langs de weg. Het is het punt waar de verkeersruimte echt wordt afgesloten, een cruciale stap om veiligheid te waarborgen bij werkzaamheden op of langs de weg.

Op tweebaanswegen en eenrichtingswegen volstaat één nulpuntinrichting, maar op enkelbaanswegen met tweerichtingsverkeer zijn twee van deze punten nodig, omdat het werkvak vanuit beide richtingen benaderd wordt.

De opstelling van de nulpuntinrichting wordt zorgvuldig bepaald, rekening houdend met de snelheid van het naderende verkeer en de vereiste bescherming. Dit kan variëren van waarschuwingshekken tot actiewagens, mogelijk versterkt met een botsabsorber voor maximale veiligheid.”

Een voorbeeld van nulpuntinrichting in de praktijk is het gebruik van waarschuwingshekken en actiewagens om het begin van de werkzone aan te duiden. Waarschuwingshekken fungeren niet alleen als barrière tussen het werkgebied en de rijbaan, maar dienen ook als visuele waarschuwing voor weggebruikers om een veilige afstand te bewaren van potentieel gevaarlijke situaties. Actiewagens, uitgerust met verkeersborden en waarschuwingslichten, helpen ook bij het signaleren van het nulpunt en dragen bij aan een gecontroleerde verkeersstroom rondom de werkzone. Door deze maatregelen correct te implementeren, wordt niet alleen de veiligheid verbeterd, maar wordt ook de efficiëntie van de wegwerkzaamheden geoptimaliseerd.

Het Werk in Uitvoering omvat vijf fundamentele principes die van essentieel belang zijn voor het veilig uitvoeren van wegwerkzaamheden. Naast het waarborgen van de veiligheid van wegwerkers, is het van groot belang om ook de veiligheid van weggebruikers te garanderen. Dit wordt bereikt door strikte regels en voorschriften na te leven die specifiek zijn ontworpen om ongelukken te voorkomen en de risico’s tot een minimum te beperken. Een voorbeeld van zo’n voorschrift is het gebruik van botsabsorbers in bouwzones, die de energie bij een botsing absorberen en zo het letselrisico voor zowel wegwerkers als weggebruikers minimaliseren.

Naast veiligheid is het handhaven van een optimale verkeersdoorstroming een cruciaal doel van Werk in Uitvoering. Door vertragingen tijdens wegwerkzaamheden tot een minimum te beperken, wordt niet alleen de efficiëntie van het project verhoogd, maar wordt ook de overlast voor weggebruikers verminderd. Een voorbeeld van een maatregel die bijdraagt aan het minimaliseren van vertragingen is het correct toepassen van nulpuntinrichting bij werk in uitvoering. Deze inrichting markeert duidelijk het begin van het werkgebied, waardoor weggebruikers vroegtijdig worden geïnformeerd en de verkeersstroom zo min mogelijk wordt verstoord.

Rick Mulders

Alg, Directeur Nederlandse verkeerstechniek

Nulpunt inrichting

Een waarschuwingshek, actieraam/wagen of een verzwaarde actiewagen met botsabsorber

Onze BRL 9101 opleidingen

Check onze BRL 9101 opleidingen

Ben je gepassioneerd over verkeerskunde en wil je jezelf goed voorbereiden op een carrière in dit vakgebied? Dan hebben wij de perfecte opleiding voor jou! Onze opleiding BRL 9101 verkeersmaatregelen is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk.

Wat maakt onze opleiding zo bijzonder? Allereerst hebben we docenten die barsten van passie en expertise. Zij zorgen ervoor dat de lesstof tot leven komt en dat jij gemotiveerd blijft om alles te leren over verkeersmaatregelen.

Daarnaast beloven we je één ding: je zult tijdens onze lessen niet in slaap vallen! Onze interactieve aanpak zorgt ervoor dat je constant betrokken bent bij de lesstof. Geen saaie monologen, maar boeiende discussies en praktijkvoorbeelden die jouw interesse prikkelen.

Dus waar wacht je nog op? Ga de uitdaging aan en kies voor onze BRL 9101 verkeersmaatregelen opleiding. Wij garanderen een leuke en inspirerende leerervaring waarbij jij optimaal wordt voorbereid op een succesvolle carrière in het verkeerskundige vakgebied!

BRL 9101 kenniscentrum
BRL 9101 specialist Leidinggevend 100%

Ben jij totaal leidinggevende over tijdelijke verkeersmaatregelen, dan past deze opleiding bij jou.

Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen
BRL 9101 vakman Leidinggevend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (meewerkend voorman)

Opleiding BRL 9101 vakman
BRL 9101 medewerker uitvoerend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (ondersteunend aan vakman)

BRL 9101
Veilig werken langs de weg 100%

Veilig werken? Natuurlijk wij trainen uw personeel in veilig werken en tijdelijke verkeersmaatregelen met code 95

Opleiding verkeersregelaar
Opleiding verkeersregelaar 100%

Wilt u graag verkeersregelaar worden? Dat vinden wij fantastisch, maar voor u verkeersregelaar bent….

BRL 9101 verkeersregelaar
BRL 9101 verkeersregelaar 100%

Voor de BRL 9101 certificering kunt u verkeersregelaars laten opleiden voor uw bedrijfscertificering BRL 9101

Ons Team bij NeVeTe

Dit zijn wij

Trots op ons kennisteam NeVeTe.

Alg. Directeur

Verkeerskundige

Financieel directeur

Planningen boekingen

Docent vkr

Docent BRl 9101

Docent communicatie

Docent VKR