BRL 9101 De Nederlandse Verkeerstechniek

0545-842880

Wij zijn bereikbaar

Hoeflingweg 5

In Lochem Achterhoek

De Nederlandse verkeerstechniek

Ons kenniscentrum BRL 9101 voor verkeersmaatregelen zal uitgebreid de mogelijkheid bieden voor opleidingen advies en kennis over tijdelijke verkeersmaatregelen.

01.

Werken op de vluchtstrook gevaarlijk? De verkeerstechniek neemt maatregelen en stelt Rijkswaterstaat voor de keus..

02.

Ben je opzoek naar opleidingen in de BRL 9101 certificeringen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

03.

Tal van bedrijven deden mee en lieten zich van hun mooiste kant zien. Maarliefst 3 dagen een succes. Wij liepen rond en….. 

03.

Zo hebben wij maquettes ontworpen voor figuurmaatregelen in miniatuur. Dit hebben we zelf gemaakt kijk maar.

Verkeerskegels

Niet langer dan 24 uur onder toezicht van de aannemer.

Het respecteren van de wettelijke voorschriften met betrekking tot de plaatsing van verkeerskegels is essentieel voor het handhaven van de verkeersveiligheid tijdens wegwerkzaamheden. Niet alleen bepalen de voorschriften dat verkeerskegels maximaal 24 uur aaneengesloten op de weg mogen staan, maar ze vereisen ook dat deze altijd onder toezicht van de aannemer moeten zijn om de correcte positionering en functionaliteit te waarborgen.

Om de levensduur en effectiviteit van verkeerskegels te waarborgen, is regelmatig onderhoud essentieel. Door de kegels periodiek te inspecteren op slijtage, barsten of verkleuring, kunnen eventuele gebreken tijdig worden opgemerkt en verholpen. Daarnaast is het reinigen van de verkeerskegels belangrijk om ervoor te zorgen dat ze te allen tijde goed zichtbaar zijn voor weggebruikers.

Verkeerskegels? Wij vertellen het je.

Geleidebakens verkiezen wij boven verkeerskegels,

Het Belang van Verkeerskegels bij Werk in Uitvoering

Een overzicht van verkeerskegels bij werk in uitvoering, inclusief informatie over hoogtevereisten, voorschriften voor voetplaten, plaatsing, minimale afstanden en reflecterende eigenschappen.

Inleiding tot Verkeerskegels bij Werk in Uitvoering

Verkeerskegels zijn essentiële verkeerstekens die worden ingezet bij werkzaamheden in uitvoering om de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers te waarborgen. Deze kegelvormige markeringen spelen een cruciale rol bij het reguleren van het verkeer en het creëren van een veilige werkomgeving langs wegen en bouwzones [1]. Naast de standaardhoogte van 75 cm zijn verkeerskegels ook verkrijgbaar in kleinere maten, zoals 50 cm en 30 cm, om aan verschillende behoeften te voldoen. Het correcte gebruik en de juiste plaatsing van verkeerskegels zijn van groot belang voor een effectief verkeersmanagement, waardoor weggebruikers tijdig worden gewaarschuwd en veilig kunnen navigeren rond werkzones en afzettingen.

Een concreet voorbeeld van het belang van verkeerskegels is te zien bij wegwerkzaamheden op een drukke snelweg. Door het strategisch plaatsen van verkeerskegels langsafzettingen kunnen wegwerkers veilig hun taken uitvoeren terwijl automobilisten duidelijk worden geleid om de werkzone te vermijden en de veiligheid te waarborgen. Dit benadrukt de cruciale rol van verkeerskegels bij het creëren van een georganiseerde en veilige werkomgeving langs openbare wegen.

Hoogtevereisten voor Verkeerskegels

Bij werkzaamheden op de weg zijn specifieke hoogtevereisten van verkeerskegels van vitaal belang om ervoor te zorgen dat ze goed zichtbaar zijn voor weggebruikers en effectief kunnen dienen als waarschuwingssignalen. De minimale hoogte van 75 cm voor verkeerskegels is vastgesteld om een optimale zichtbaarheid te garanderen, zelfs op grotere afstanden.

Voorschriften voor Voetplaten van Verkeerskegels

De voetplaten van verkeerskegels spelen een belangrijke rol bij het handhaven van de stabiliteit van de kegels en het voorkomen van omvallen, met name onder winderige omstandigheden. Deze voetplaten worden vaak vervaardigd uit materialen zoals rubber of kunststof, die zorgvuldig zijn gekozen op basis van duurzaamheid en weerbestendigheid in diverse weersomstandigheden. Het gewicht en de dikte van voetplaten van verkeerskegels kunnen variëren afhankelijk van de specifieke eisen van de werkzaamheden op de weg. Zo kunnen voetplaten met een verhoogd gewicht en dikte nodig zijn bij langdurige wegwerkzaamheden op drukke snelwegen om de stabiliteit van de verkeerskegels te garanderen en de veiligheid te waarborgen.

Rick Mulders

Alg, Directeur Nederlandse verkeerstechniek

Verkeerskegels

Bij statische werken niet langer dan een dag of semi dynamische werkzaamheden.

Onze BRL 9101 opleidingen

Check onze BRL 9101 opleidingen

Ben je gepassioneerd over verkeerskunde en wil je jezelf goed voorbereiden op een carrière in dit vakgebied? Dan hebben wij de perfecte opleiding voor jou! Onze opleiding BRL 9101 verkeersmaatregelen is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk.

Wat maakt onze opleiding zo bijzonder? Allereerst hebben we docenten die barsten van passie en expertise. Zij zorgen ervoor dat de lesstof tot leven komt en dat jij gemotiveerd blijft om alles te leren over verkeersmaatregelen.

Daarnaast beloven we je één ding: je zult tijdens onze lessen niet in slaap vallen! Onze interactieve aanpak zorgt ervoor dat je constant betrokken bent bij de lesstof. Geen saaie monologen, maar boeiende discussies en praktijkvoorbeelden die jouw interesse prikkelen.

Dus waar wacht je nog op? Ga de uitdaging aan en kies voor onze BRL 9101 verkeersmaatregelen opleiding. Wij garanderen een leuke en inspirerende leerervaring waarbij jij optimaal wordt voorbereid op een succesvolle carrière in het verkeerskundige vakgebied!

BRL 9101 kenniscentrum
BRL 9101 specialist Leidinggevend 100%

Ben jij totaal leidinggevende over tijdelijke verkeersmaatregelen, dan past deze opleiding bij jou.

Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen
BRL 9101 vakman Leidinggevend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (meewerkend voorman)

Opleiding BRL 9101 vakman
BRL 9101 medewerker uitvoerend 100%

Voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersmaatregelen. (ondersteunend aan vakman)

BRL 9101
Veilig werken langs de weg 100%

Veilig werken? Natuurlijk wij trainen uw personeel in veilig werken en tijdelijke verkeersmaatregelen met code 95

Opleiding verkeersregelaar
Opleiding verkeersregelaar 100%

Wilt u graag verkeersregelaar worden? Dat vinden wij fantastisch, maar voor u verkeersregelaar bent….

BRL 9101 verkeersregelaar
BRL 9101 verkeersregelaar 100%

Voor de BRL 9101 certificering kunt u verkeersregelaars laten opleiden voor uw bedrijfscertificering BRL 9101

Ons Team bij NeVeTe

Dit zijn wij

Trots op ons kennisteam NeVeTe.

Alg. Directeur

Verkeerskundige

Financieel directeur

Planningen boekingen

Docent vkr

Docent BRl 9101

Docent communicatie

Docent VKR